Chřest – jen tak:)

chrestSkoro v každém časopisu nyní najdeme recepty z chřestu, tak se inspirujme a využijme sezóny.

Chřest je moc zdravý, dobrý a rychle připravený.:)

Máme ho nejraději - jen tak. Krátce povařený s čerstvým máslem a s vynikající rýží Basmati.

Výborně se hodí čerstvá, nasekaná meduňka nebo citronová máta.

chrest_1

Chřest obsahuje vitamín C, A, E a vitamíny skupiny B, je bohatý na vápník, železo, hořčík, zinek, draslík, síru, fosfor, alkaloid asparagin (alkaloidy jsou látky, které jsou přítomné v živých rostlinách, obsahují aktivní sílu života rostliny, bez které nemůže růst ani zůstat na živu).
Chřest povzbuzuje činnost ledvin a podporuje tak vylučování vody. Používá se také při prevenci i léčbě ledvinových kamínků, u revmatismu a dny. Dále celkově detoxikuje organismus, urychluje látkovou výměnu, léčí kožní nemoci, posiluje srdce a imunitní systém, má i protinádorové působení.

Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/clanky/lecive-ucinky-chrestu/#ixzz3bWOZgEcF

Napsat komentář