Jablečný koláč – rychlovka, ale potěší:)

Májový deštíček zalévá nám trávníček. Krásně prší, ale člověku může být trochu chladno.

Tento jednoduchý jablečný koláč Vás zahřeje na těle i na duši.

Jablka jsou elixírem mládí!

Detoxikují, regenerují a dodávají tělu vitamíny C, D, E, B6 a B12…

V knize Zdravé břicho – klíč k vitalitě píše Pierre Pallardy  mnoho cenných rad pro posílení našeho centra těla.

Jedna nejdůležitější rada je: „Jezte pravidelně, pomalu a v klidu.“

Dávejte přednost produktům, které vaše zdraví chrání – zelenině (zelené barvy), ovoci (kvůli vitamínům C,E a betakarotenu). Jedna britská studie poukazuje na blahodárné účinky jablek. Pět jablek týně zvyšuje dýchací kapacitu o 140 ml.“

Tak tedy zhluboka dýchejme, jezme pravidelně, v klidu, pomalu, s láskou a každý večer si vychutnejme jedno jablko!

 jednoduchy_jablecny_kolac_2

Ingredience

3 zelená jablka například Golden Delicious

čerstvá šťáva z jednoho celého bio citronu

2 lžíce Ghee – přepuštěného másla

2 lžíce tmavého cukru Muscovado nebo javorového sirupu

275g listového těsta

Postup

Nastavíme troubu na 200 C. V míse promícháme citronovou šťávu a vodu.

Jablka pečlivě omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky, které vložíme do připravené citronové vody.

Rozpustíme Ghee a přidáme cukr nebo javorový sirup lehce prohřejeme, aby se cukr rozpustil v přepuštěném másle.

Listové těsto rozválíme na plát, který se Vám vejde na plech vyložený pečicím papírem.

Vytvoříme kraje po celém obvodu plechu a na takto připravené těsto nalejeme polovinu rozpuštěného Ghee s cukrem.

Po té úhledně klademe připravená jablka. Na závěr pokapeme zbytkem sladkého Ghee.

Dále můžete do Ghee přidat například skořici, která nás krásně prohřívá.

V předehřáté troubě pečeme cca 15 – 20 minut. Dobrou chuť!

jednoduchy_jablecny_kolac_3

This entry was posted in RECEPTY.

Napsat komentář